Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Keresztesi-Dávid Renáta vagyok az „és boldogan éltek” oldal megálmodója és tulajdonosa.

 

Gondolom az Ön számára is ismerős a következő mondatrész: „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy.…” az ilyen mesékben általában egymásra találnak a szerelmesek, melyben mindig a házasság és hetedhét országra szóló lakodalom is szerepet kap; a történet vége, a szintén ismerős „és boldogan éltek, míg meg nem haltak.” mondattal fejeződik be. De pontosan hogyan is van ez az „és boldogan éltek” rész?

A filmek és a mesék is azt sugallják miután megtaláltuk azt, akit kerestünk, s valamilyen formában elköteleződtünk egymás mellett, onnantól kezdve elkezdődik a boldog élet. A valóságban ez nem teljesen így van. A boldogság nem csupán úgy lesz, s nem ajándékba kapjuk, hanem azt mi magunk teremtjük meg, és tartjuk fenn.

Kiskorom óta a párkapcsolatok és azok dinamikája áll az érdeklődésem középpontjában, akkor még csupán azon kérdésekre kerestem a választ: Ki miért házasodik? Mi a nagyobb kötelék a házasság vagy egy közös gyermek? Miért válnak el a társak egymástól? Egy-egy válás végigkísérése alapján: hogyan lehetséges, hogy ez a pár valaha szerette egymást, miközben most egy szobában sem tudnak megmaradni egymással?

Általános iskolában fogalmazódott meg bennem először a gondolat, hogy házassági tanácsadó szeretnék lenni, végül, mint általános szociális munkás diplomáztam, s erre építettem a többi végzettségemet: Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó; Mediátor; Pszichoedukációs csoportvezető; Családállító; Gyásztanácsadó.

2011. óta szenvedélybetegekkel és családjaikkal foglalkozom, egyéni és csoportos terápiában.

Ez a munka sokkal többrétű, mint amilyennek először jómagam is gondoltam volna. Itt nem csupán magával a szenvedélybeteggel és a szenvedélyével kell foglalkozni, hiszen az őt körülvevő család is hozzájárul az egyén absztinenciájához vagy visszaeséséhez. Minden a családban kezdődik, a szerhasználat is, a gyógyulás is, ezáltal a megelőzés is. Pontosan ezért napi munkám során több olyan csoportot, konzultációt vezetek, ahol a párkapcsolatok állnak a középpontban, hiszen egy hosszú távon nem jól működő, egészségtelen párkapcsolat szenvedélybetegséggé is fajulhat, egyéb más lelki megbetegedésről már nem is szólva. Ezeknél a foglalkozásoknál a fő hangsúly a megelőzésen volt, van. (Hogyan is lehet egy jó, egészséges párkapcsolatot kialakítani, fenntartani?)

Az elmúlt években a szenvedélybeteg terápiák mellett a következő témákkal foglalkoztam még:

  • családi életre nevelés családalapítás előtt állók részére,
  • szülőcsoport szülőknek, vagy leendő szülőknek,
  • párkapcsolati csoport párkapcsolatban élőknek és egyedülállók részére,
  • családi mediáció.

 

A családterápiás üléseket kettős vezetéssel jelenlegi munkatársammal, Szilágyi Laurával közösen vezetjük.

Vízióm, egy olyan társadalom elérése, melynek az alapegysége, azaz a család boldog életet él, mely csak akkor tud létrejönni és működni, ha annak minden tagja kiegyensúlyozott, önmagával és a környezetével harmonikus kapcsolatban él.